top of page

Om Merket

Ekte Eiker er et patentert fellesmerke for kvalitetsbevisste bønder fra Eiker, og tilbyr kun det beste fra bøndene på Eiker. Ekte Eiker-bønder spiller på lag med naturen, og satser på å fremme kvalitet og innovasjon med utgangspunkt i mulighetene naturen legger til rette for.

 

Ekte Eiker – bønder dyrker og fremmer god smak og gode opplevelser for hele familien, vennelaget ditt og arbeidsplassen din. Vi kan tilby alt fra ulike eplemoster, gløgg, geleer og syltetøy, juletrær, eplegriser, fest- og møtelokaler og overnattings-muligheter på gården – og mye mer!

 

Vårt mål er å gjøre det enklere for deg å finne fram til velsmakende og trygge varer fra lokale produsenter, som legger ned tid og lidenskap i å skape de beste opplevelsene for deg, din familie, dine venner, kunder og kollegaer!

 

Er du fortsatt usikker på hva du kan forvente når du velger varer merket med Ekte Eiker? Lurer du på hva som kreves av den enkelte bonde for å få lov til å ta ibruk Ekte Eiker? Da kan du lese vedtekter og veilederen for foreningen Ekte Eiker. Her kan du laste ned en PDF som viser retningslinjer for bruk av Ekte Eiker.

 

Foto_Hanna-Tysse_Eiker-Juletreskog_3.0.j
Foto_Nortura-01.jpg

Hva er spesielt med Eiker?

Det har vært drevet landbruk på Eiker i over 1000 år, og dette er ikke tilfeldig. Eiker ligger sentralt plassert på Østlandet, i et landskap med betydelige vannforekomster, og med en topografi som skaper glimrende klimatiske forhold for både kjøtt og melkeproduksjon, korn, skog, frukt, bær og grønnsaker.

 

Eiker-bøndene har en spesielt høy produksjon av frukt og bær, men landbruksproduktene fra Eiker karakteriseres først og fremst av den unike bredden av produksjonsformer og produkter.

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
bottom of page